Als buitenhuis blogger, heb ik meer dan eens de vraag gekregen: “Wat als ik mijn dak al heb vervangen en dan iets anders aan mijn huis wil veranderen?” Mensen lijken te denken dat daken alleen kunnen worden afgestemd op de kleur van je huis, en dat het niet andersom kan. Zoals ik al aangaf in een recent artikel over het matchen van uw dak en gevelbekleding, kan de kleur van het dak wel degelijk uw uitgangspunt zijn! Om zeker te zijn, wanneer u een opvallende architecturale shingle kiest, is het belangrijk dat het visueel coördineert met de rest van uw huis.

Ik dacht dat mijn dak zou gaan om het eindpunt van mijn curb appeal ontwerp zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn. Mijn man en ik kochten ons huis in York County in 2009, een huis in traditionele stijl met een bakstenen voorgevel en amandelkleurige vinyl beplating op de andere drie vlakken. Het was gebouwd in 1994 en moest binnen ingrijpend worden aangepast, om nog maar te zwijgen van de nogal saaie en treurige buitenkant. Maar het had goede botten, en we waren enthousiast om het ons eigen te maken.

Hier is hoe de voorkant eruit zag toen het te koop werd aangeboden:

We besloten eerst om een houten balustrade boven de voordeur te plaatsen, om de ingang een sterker middelpunt te maken door het Palladiaanse raam met de veranda te verbinden:

Het volgende jaar voegden we luiken toe voor nog meer karakter… Ik koos een bruingrijs vinyl dat de bruine ondertonen van de baksteen aanvulde, met zwarte vinyl scharnieren en S-haken voor een ouderwets effect. De voordeur heb ik zwart geschilderd.

Een paar jaar later was het tijd voor de grote aankoop: een nieuw dak. Ik belde Quality Built Exteriors, en TJ kwam naar mijn huis met een aantal kleurstalen van Owens Corning (zonder twijfel het beste dakbedekkingsmerk dat er is!). Samen kozen we voor de kleur Teak… die paste mooi bij het bruingrijs van de luiken. Het nieuwe dak ging er in een paar dagen op en als finishing touch schilderde ik mijn voordeur in een knalgeel:

hoera, dacht ik, de buitenkant van mijn huis was eindelijk af! Nog een paar jaar gingen voorbij. En ik zat te staren naar die rode baksteen. Ik was het beu. Het was saai. Ik bleef maar foto’s zien van geverfde en witgekalkte bakstenen, en ik kon het verlangen niet van me afschudden om zoiets drastisch met mijn eigen huis te doen. Maar ik had er net een duur nieuw dak op gezet!

Toen realiseerde ik me: dat dak zou een prachtig beginpunt kunnen zijn voor een nieuwe look van mijn huis. Het heeft veel verschillende kleuren om uit te kiezen: bruin, bordeaux, grijs en beige.

Wat mijn beslissing doorslaggevend maakte, was een bezoek aan mijn ouders in Charlotte, NC, deze zomer. Overal in de stad werden nieuwe wijken gebouwd, en veel van de bakstenen huizen hadden een antiek patina. Ik werd vooral aangetrokken door huizen met bruine luiken en dakgoten in Europese stijl.

Ik kwam thuis en begon inspiratiebeelden te verzamelen:

Toen begon ik te photoshoppen hoe mijn huis eruit zou zien met dat effect, en maakte deze mockup:

Het was deze weergave die mijn man overtuigde hoe geweldig het eruit zou zien (hij heeft moeite met visualiseren!). Ik diende het in bij onze HOA voor toestemming, en werd snel goedgekeurd. Nu moest ik kiezen tussen witwassen of kalkwassen van de bakstenen. Na zorgvuldig onderzoek koos ik voor kalkverf – een eeuwenoude techniek die in de baksteen trekt en verhardt. In tegenstelling tot verf bladdert of schilfert het niet, en het laat de baksteen ademen, zodat je geen potentiële vochtproblemen creëert. Kalkverf kost meer dan verf, maar ik besloot dat de voordelen de moeite waard waren. Ik koos voor Romabio kalkverf in Riposo Beige van Home Depot, omdat die het beste bij mijn gevelbekleding paste.

Ik wilde ook een rijkere bruintint vinden om mijn nu verbleekte luiken te schilderen, en besloot ook de voordeur, de zijlichten en de Palladiaanse raamstijlen (als accent) bruin te maken. Ik keek nog eens naar mijn architectonische dakspanen van Owens-Corning voor inspiratie en vond toen een geweldige match: Van Buuren Brown, een verf uit Benjamin Moore’s Historic Colors Collection.

Vlak voordat het werk begon, besloot ik om ook de dakgoten in datzelfde bruin te laten verven. Mijn dakgoten zijn ouder (hoewel Quality Built Exteriors ze een paar jaar geleden opnieuw heeft bevestigd met een stevigere bevestiging), dus het zijn niet de strakke naadloze dakgoten die Quality Built installeert. Daarom had ik een heleboel roestige spijkers langs mijn anders beige goten, en het zag er verschrikkelijk uit. Maar ik wist dat een paar lagen bruine verf de roestplekken voor altijd zouden camoufleren, en bovendien zouden gewone aluminium goten er dan uitzien als koper!

De verfploeg gebruikte hun spuit om de kalkverf aan te brengen, hoewel de meeste doe-het-zelvers het met een kwast aanbrengen, en dan gingen we na ongeveer 30-45 minuten terug om het met de tuinslang te antikalken. Ik heb ze ook wat willekeurige bakstenen laten verven met een meer solide laag, om wat variatie aan te brengen.

Lees meer via:
veranda
veranda willems
willems veranda
domicilie veranderen
veranda antwerpen
toetsenbord veranderen
uur verandering
verandering
zonwering veranda
hotmail wachtwoord veranderen
veranda 4 saisons
veranda prijs
veranda prix
pauwels veranda
veranderen van energieleverancier
achternaam veranderen
de veranda antwerpen
moderne veranda
veranda prijzen
gmail wachtwoord veranderen
prix veranda
veranda belgique
veranda janssens
verandering uur
achtergrond foto veranderen
de veranda
demasure veranda
houten veranda
kind ten laste veranderen
la veranda restaurant
prijs veranda
restaurant veranda
veranda hainaut
veranda limburg
veranda moderne
veranda zonwering
veranderen synoniem
aanbouw veranda
de verandering mol
domicilie veranderen gevolgen
glazen veranda
janssens veranda
kostprijs veranda
la veranda
landelijke veranda
open veranda
pin code veranderen
tekst veranderen
veranda aanbouw
veranda en kit
veranda restaurant
adres veranderen
all seasons veranda
familienaam veranderen
greenhouse veranda
ip adres veranderen
kaakoperatie verandering gezicht
naam veranderen
naam veranderen op facebook
pincode simkaart veranderen
store veranda
veranda demasure
veranda inrichten
veranda modern
veranda overkapping
veranda platen
veranda retractable
veranderen van bank
voicemail veranderen
willems veranda’s
gesbo veranda
hoe verander je je voicemail
horrix veranda
outlook wachtwoord veranderen
pincode veranderen
polycarbonaat platen veranda
sds veranda
taal veranderen netflix
tuin veranda
tuinhuis met veranda
van bank veranderen
vanderbauwhede veranda
veranda aan huis
veranda aluminium
veranda bois
veranda bouwer
veranda engels
veranda hout
veranda meubels
veranda pauwels
veranda pergola
veranda piscine
aluminium veranda
deco veranda
hoe voicemail veranderen
instagram naam veranderen
lettertype veranderen
netflix land veranderen
pin code veranderen iphone
space veranda
synoniem verandering
tijd verandering
toiture veranda
veranda bouwen
veranda dakplaten
veranda kopen
veranda renovatie
veranda west vlaanderen
veranda zelfbouw
veranderen van job
verandering 6 letters
voornaam veranderen
wachtwoord gmail veranderen
zonwering veranda zelf maken
achternaam veranderen prijs
amenagement veranda
bulkmans veranda
cuisine veranda
cursor veranderen
debondt verandas
domicilie veranderen gent
domiciliëring veranderen
eg veranda
gesloten veranda 6 letters
google achtergrond veranderen
hondenhok met veranda
houten veranda aanbouw
moderne veranda aan huis
naam iphone veranderen
naam veranderen prijs
oogkleur veranderen
prijzen veranda
schuiframen veranda
screens veranda
seby veranda
startpagina veranderen
store pour veranda
toetsenbord veranderen naar azerty
veranda cuisine